2013. április 30., kedd

A tanulás 3 módja

Lehet hogy még nem hallottál erről, de 3-fajta tanulási mód létezik. Hogy sikeresen tanulj először is rá kell jönni, hogy Neked melyik a legmegfelelőbb.
1. vizuális (látás) / visual
2. hallás utáni  / auditory
3. mozgás, tapintás útján / kinesthetic

Leegyszerűsítve:
Az 1-es típus úgy tudja megtanulni a dolgokat (pl angol szavak, nyelvtani szabályok), hogy nézi őket a könyvben, szótárban, monitoron. Az külön segít ha színessel vannak bizonyos dolgok leírva, ábrák, rajzok tarkítják a tanagyagot.
A 2-es típus ülhet felette naphosszat, az eredmény nulla. Neki ki kell ejtenie minden egyes szót, hangosan elismételni a szavakat, mondatokat. Még jó hogy manapság léteznek hangos szótárak és az internet.
A 3. típusnak le kell írnia a szavakat, mondatokat, így tud nála rögzülni. Láttam egy tudományos műsort ahol angol gyerekeket 2 csoportra osztottak, gyümölcsöknek a lengyel neveit kellett megtanulniuk. Az a csoport aki meg is érinthette a gyümölcsöket sokkal több szót tanult meg. Wow.

Lehet átfedés a típusok között, akár 2 is igaz lehet Rád.

Gondolkozz el! Ez alapján már te is tudod melyik módszer jó neked. Alkalmazd az angol-tanulásra is!

Persze erről csak angolul találtam normális cikket, de fordítóprogrammal bárki könnyen lefordíthatja. Teszt is található benne, ami kideríti ki melyik típusba tartozik:
http://sunburst.usd.edu/~bwjames/tut/learning-style/


Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése